luni, 26 octombrie 2020

Daca tot se vorbeste despre senzorialitate............atat de mult in ultimii ani......este momentul sa va povestesc despre camera Snoezelen. 

https://life.ro/laura-militaru-terapeut-snoezelen-in-camera-snoezelen-poti-simti-linistea-din-pantecele-mamei-sau-poti-sa-faci-o-calatorie-intr-un-loc-anume-tu-hotarasti/

Terapia Snoezelen îţi aduce liniştea şi pacea interioară. Se adresează tuturor vârstelor. Poate fi folosită atât în cazul celor cu deficienţă de intelect, autism, ADHD, demenţă, Alzheimer, în ajutorul celor cu dizabilitate de învăţare, care trec prin diverse stadii de durere, tulburări emoţionale, depresie, dar poate fi folosită pentru ajutarea persoanelor cu un nivel crescut al stresului sau, pur şi simplu, pentru relaxare. Aceasta se poate realiza prin controlul diverşilor stimuli care există în această „cameră magică” – lumini, arome, sunete, gusturi, atingere.


Pe copiii fără nevoi speciale îi poate ajuta în învăţare, o învăţare care implică stimularea tuturor simţurilor. De asemenea, poate fi folosită pentru relaxare, pentru realizarea diverselor jocuri senzoriale, pentru stimularea simţurilor şi pentru a-i apropia de părinţi sau de alţi copii. Se pot face jocuri de rol pentru modelarea comportamentelor sau „stingerea” celor nedorite, se poate stimula limbajul, se poate facilita comunicarea. 

Va las si cercetarea aici: https://www.academia.edu/12906853/_Studiu_privind_beneficiile_aduse_de_terapia_Snoezelen_multisenzorial%C4%83_copiilor_cu_deficien%C8%9B%C4%83_de_intelect_%C8%99i_tulbur%C4%83ri_comportamentale_%C8%99i_copiilor_bolnavi_de_cancer_


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu